Προσοχή στις ..ημερομηνίες, συνάξεις & δηλώσεις

Συγκρατείστε μερικές ημερομηνίες: 14η Οκτωβρίου είναι η συνάντηση των Υπουργών εξωτερικών των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ για την προετοιμασία κυρίως του νέου στρατηγικού περιεχομένου τού ΝΑΤΟ  και της εμβάθυνσης τών σχέσεων ΝΑΤΟ – ΕΕ, δηλαδή γενικευμένης Νατοποίησης.

Στις 7 & 14 Νοεμβρίου έχουμε τις εκλογές για περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, 19η Νοεμβρίου είναι η σύναξη πρωθυπουργών , Προέδρων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην Λισσαβώνα τής Πορτογαλλίας. Τέλος στις 20 Νοεμβρίου θα γίνει η συνάντηση κορυφής ΕΕ – ΗΠΑ. Πολύ βολικά όλα αυτά αν είστε ιπτάμενοι, αλλά πολύ επικίνδυνα για τις εξωτερικές σχέσεις μας ιδιαίτερα με την ΠΓΔΜ.

Εξηγούμαι: ο Δρούτσας , νυν Υπουργός Εξωτερικών και τέως υπέρμαχος τού σχεδίου Ανάν, δήλωσε, σχετικά με την ονομασία τής ΠΓΔΜ, ότι τις αποφάσεις θα τις λάβει ο Γιωργάκης με την βοήθεια όχι την (θεσμική) δική του ως ΥΠΕΞ, αλλά τού … Αλεξ Ρόντου (ναί αυτόν που περιδιάβαινε στην περιοχή, με επακόλουθο τον βομβαρδισμό τής Σερβίας, αλλά και ως προεδρικός σύμβουλος στην Γεωργία, με την τυχοδιωκτική συμπεριφορά της, που οδήγησε την χώρα σε πόλεμο με την Ρωσσία).  Α, ναί. και με την βοήθεια τής Μαριλένας Κόππα, η οποία -αν δεν την ξέρετε, είναι ευρωβουλευτής τού ΠΑΣΟΚ και ασχολείται ιδιαίτερα με την μετανάστευση, κατηγορώντας, περίπου ως ρατσιστή, κάθε κυβερνήτη που θα τολμήσει να απελάσει … λαθρομετανάστες.

Ολως συμπτωματικά, ο Νίμιτς δήλωσε ότι δεν θα υποβάλλει προτάσεις για το όνομα τής ΠΓΔΜ, αλλά θα … αφήσει τα δύο μέρη να τα βρούν μόνα τους σε επίπεδο κορυφής.

Παράλληλα η Αλβανία αυξάνει την πίεση στην Βόρειο Ηπειρο, με μείωση, προσωρινά, του θορύβου περί αυτονομίας τών Αλβανών στα Σκόπια.

Τι θυμίζουν όλα αυτά; Μα απλούστατα τακτική Μνημονίου. Ο ΟΗΕ διακριτικά αποσύρεται από το προσκήνιο, έχοντας ως φαίνεται, λάβει τις διαβεβαιώσεις κατάληξης. Τα Σκόπια άφησαν επίτηδες τον Γιωργάκη, να δίνει μόνος του παράσταση στην Νέα Υόρκη. (Τα μουγκοκάναλα κατάπιαν τις δηλώσεις Μπάϊντεν και τού πρέσβη του στα Σκόπια, όπως και τις επιστολές τών ομογενών μας Μακεδόνων, αλλά και του Ν. Μάρτη).

Ο πρωθυπουργός συνοφρυωμένος σχεδόν θα καταδειξει ότι την αποδοχή τής λύσης (με διπλή ονομασία, που θέλουν ΗΠΑ και ΕΕ), δεν θα τις λάβει η κυβέρνηση λόγω πίεσης, αλλά λόγω …δικής της απόφασης (!!!) και μειωμένης κυριαρχίας. Εγκαταλείποντας φυσικά ακόμη και τις ανερμάτιστες γραμμές Καραμανλή, περί μιάς σύνθετης ονομασίας έναντι όλων, προς μεγάλη βέβαια χαρά Ντόρας, Αλβανίας, (που και μέσω Σκοπίων θα βάλει αλυτρωτικό πόδι σε Ελλάδα και Βουλγαρία) και Τουρκίας.

Τί είπατε;  αν θα γίνει δημοψήφισμα; Προφανώς αστειεύεστε. Εδώ αμφισβητείται αν πρέπει κάν να ερωτηθεί η Βουλή.

Πότε θα τις λάβει; Μετά τις δημοτικές και μέσα σε μιά εβδομάδα. Εκτός αν συμβούν κάποια από τα ακόλουθα:

α) το ΠΑΣΟΚ πάθει πανωλεθρία στις εκλογές (προσοχή όχι με αποχή).

β) η αντιπολίτευση ξεσηκώσει τον κόσμο (κάτι που δεν φαίνεται επί του παρόντος) ή το αντίστροφο.

(Να αντιδράσει η Βουλγαρία ή να ξεσηκωθούν οι Αλβανοί τών Σκοπίων είναι μάλλον απίθανο).

Ας ελπίζουμε, ακόμη και στον ..Ψωμιάδη.

Δημοσιεύεται στον Πατρινό Τύπο τής 27/09/2010

Advertisements

Ετικέτες: , ,


Αρέσει σε %d bloggers: