Οχι κ. Πάγκαλε, εσείς φάγατε τα λεφτά

Οχι, δεν τα φάγατε μαζί μου . Πιθανόν να τα φάγατε με τους ομοϊδεάτες σας επί του φαγοποτιού, αλλά όχι μαζί μου, ούτε με τα εκατομμύρια συμπολίτες μου.

Είκοσι χρόνια ζώντας στον ιδιωτικό τομέα, στον κόσμο τής πραγματικής οικονομίας, εκεί όπου δεν έχετε οι περισσότεροι από σάς τους ‘εθνοπατέρες’ τριακόσιους, να επιδείξετε όχι μιά επαγγελματική επιτυχία εκεί, αλλά ούτε ένα φεγγάρι εργασίας, δεν πήρα ούτε έφαγα άτιμα λεφτά από εσάς ή τις κυβερνήσεις. Ούτε δέκα τόσα χρόνια στο Δημόσιο τομέα, όπου ζώ καθημερινά το άγχος πολλών εργαζομένων, να κρατήσουν σε ένα επίπεδο, τίς υπηρεσίες τους προς τα παιδιά, μέσα σε ένα αλλοπρόσαλλο καθεστώς εκπαιδευτικής, νομικής, διοικητικής ασυναρτησίας και οικονομικής ασφυξίας.

Και όχι μόνον εγώ αλλά και εκατομμύρια συμπολίτες μου. Αυτοί που είναι έντιμα επιτυχημένοι, αλλά και αυτοί που μετράνε σήμερα την δραχμή τους και δεν ξέρουν πώς θα σπουδάσουν τα παιδιά τους ή θα γηροκομήσουν τους γονείς τους. Αυτοί που εργάζονται νυχθημερόν στον κόσμο τής πραγματικής οικονομίας, αλλά και αυτοί που δουλεύουν για το κράτος, τιμώντας όλοι τούς δασκάλους τους, δηλαδή σεβόμενοι τους συμπολίτες.

Τούς ξέρετε όλους αυτούς πολύ καλά μέσα από τα πληροφοριακά σας συστήματα. Γιατί είναι όλοι ολιγαρκείς, δεν επιδεικνύονται και κατά συνέπεια δεν τους χρειάζονται τα λούσα. Εχουν μόνο όσα μπόρεσαν από την τίμια εργασία τους να αποκτήσουν και δεν λιμπίζονται το φαγοπότι σας, γιατί δίνουν σημασία στην δική τους ζωή, για να μπορούν να κοιτάζουν τα παιδιά τους στα μάτια. Γνωρίζετε το πραγματικό ‘πόθεν έσχες’ τους, που απέχει παρασάγκας από το σκέτο ‘εσχες’ των περισσοτέρων σας.

Αυτοί όχι μόνο δεν έφαγαν από εσάς, αλλά και έχασαν, μέσω τής μεγαλύτερης στην ιστορία του ελληνικού κράτους απάτης τού χρηματιστηρίου, με την αρπαγή και μεταφορά πλούτου από τις μεσαίες τάξεις στα λαμόγια τής πλουτοκρατίας. Μια αρπαγή τρισεκατομμυρίων, που η κυβέρνησή σας ανέχθηκε, αν δεν ενέτεινε με τις αμετροεπείς δηλώσεις της. Και δεν είδα ούτε εσάς, ούτε κανέναν ‘αδιάβλητο’ να παραιτείται, δείχνοντας έμπρακτα ότι τιμάτε τούς τίμιους πολίτες που σάς εξέλεξαν. Εκτός αν σάς εκλέγουν οι ‘άλλοι’.

Και απ’ αυτούς τούς πολίτες, ορμήσατε τώρα, με το μνημόνιο ανικανότητος, να αρπάξετε ανερυθρίαστα, αυτά που λείπουν από το Ταμείο που, διαχρονικά κατά την δήλωσή σας, φάγατε εσείς και οι όμοιοί σας, αλλά όχι με τα εκατομμύρια εμάς.

Αλλά πώς να έχουμε απαίτηση να κατανοείτε εσείς  και η κυβέρνησή σας,  το παράδειγμα τού Μεγαλέξανδρου με το νερό  που τού πήγαν να πιεί και επειδή δεν έφτανε για όλους το έχυσε αναδεικνυόμενος σε πραγματικό Ηγέτη. Οχι μόνο το πετάξατε από τα βιβλία του Δημοτικού, κρατώντας όλα τα προνόμιά σας, αλλά ετοιμάζεστε να ξεπουλήσετε και το όνομα τής γενέτειράς του. Να φοβάστε όμως τον λαό που δεν μιλά. Μπορεί να ξαφνιαστείτε.

Advertisements

Ετικέτες: , ,


Αρέσει σε %d bloggers: