ΓΑΠ, Νταβούτογλου και Ντόρα: το νέο ‘Κοινόν’;

Ποιά ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε ο Γιωργάκης ως  Πρωθυπουργός με την ανάληψη τών καθηκόντων του; -Μην ήταν η Αμερική, η Γερμανία, ή το Ισραήλ;-Λυπάμαι χάσατε.

Ποιά ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε η Ντόρα ως νέα κομματάρχις; -Οχι, χάσατε, δεν ήταν η Αμερική, ούτε η Γαλλία τού Νικολας.

Και οι δυό πήγαν και υπέβαλαν ευσεβεστάτως τα σέβη τους στην Τουρκία. Και χωρίς να τους το επιβάλουν, ως βασιλικώτεροι, ευχήθηκαν επιτυχία στα νεοθωμανικά οράματα τού πασά-Ερντογάν και τα ορέγματα τού προαλειφόμενου πασά, βεζύρη Νταβούτογλου.

Η Ντόρα μάλιστα υπερέβη εαυτήν δηλώνοντας «Η Ελλάδα, από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμμιά εδαφική φιλοδοξία…..Οι Τούρκοι πολίτες είναι αυτοί που θα απολαμβάνουν την ειρήνη και τη σταθερότητα, όταν εφαρμοστεί η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες του φίλου μου, Υπουργού Νταβούτογλου». Και συνέχισε μιλώντας για ‘συγκρούσεις Ελλήνων και Τούρκων από το 1000μΧ , το 1453, το 1821..’

Οχι, δεν ήταν λεκτική παρλαπίπα. Ξέρουν πολύ καλά τί λένε. Εχουν ξελιγωθεί με τον Αχμέτ που οραματίζεται αναβίωση τής  pax – Τουρκάνα. Ομως ειρήνη, μπορεί νά έχεις με τους γείτονες, μηδενικά όμως προβλήματα ποτέ. Με τούς γείτονες πάντα έχεις προβλήματα, ακόμη κι αν εσύ δεν θέλεις νάχεις. Κι’ αυτό ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει έως άν η αυτή φύσις τών ανθρώπων ή.

Δεν χρειάζεται, βέβαια, νάναι κανείς πυρηνικός φυσικός για να καταλάβει τον πυρήνα αυτής τής φράσεως τού Θουκιδίδη. Μόνο που ο Νταβούτογλου το προχώρησε παρά πέρα. Προτείνει Οθωμανική Κοινοπολιτεία με τα κράτη που αποτελούσαν πρώην κατειλημμένα εδάφη τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κατά το παλιό ‘πρότυπο’ τής Αγγλικής αυτοκρατορίας. Και σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο όλων. Πλήν Γιωργάκη και Ντόρας και τών καθεστωρικών ΜΜΕ φυσικά.

Τώρα άρχισαν να καταλαβαίνουν οι ΗΠΑ, πού έμπλεξαν. Και ξεσηκώνουν σιγά, σιγά, εφημερίδες και κράτη. Τώρα έπιασε πόνος το κηφηναριό του Ευρωκοινοβουλίου (ενθυμηθέν τίς ορδές των μεμέτηδων μπροστά στη Βιέννη να ετοιμάζονται να φάνε τις ξυνάλατες Ζαχερτόρτεν τους· οποία …παρακμή!!) και άρχισαν να ψελίζουν για την ‘ανάγκη συμμόρφωσης τής Τουρκίας με τις Ευρωπαϊκές ‘αρχές και υποχρεώσεις’. Τόσα χρόνια δέχονταν την κατάληψη τής μισής Κύπρου, αλλά  και τις δωρεάν από Τούρκους, διακοπές.

Ξύπνησε, επιτέλους και το Ισραήλ, όταν είδε την περίεργη- δήθεν ΜΚΟ, τουρκική νηοπομπή να ετοιμάζεται να φουντάρει στα νερά του κι έστειλε μερικούς εξ αυτών, να συναντήσουν τα ουρί τών παραδεισιολόγων ιμάμηδων. Και μετά φώναξε τον Γιωργάκη που ήταν έτοιμος να υπερασπιστεί τούς Τούρκους, για ….‘διαβουλεύσεις’.

Τώρα το εβραϊκό λόμπυ στην Αμερική ανακάλυψε ότι η ‘πορεία’ τών Αρμενίων στίς ερήμους τής  Τουρκίας, δεν ήταν ακριβώς εκδρομή για την Πρωτομαγιά, αλλά μια θανατερή γενοκτονία από τους κεμαλοφασίστες. Ομως τόσα χρόνια ήσαν αυτοί που εμπόδιζαν να βγεί το ψήφισμα στο Κονγκρέσσο.

Ισως δεν είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ δεν υποστήριζαν εξ αρχής τον άξιο θαυμασμού αυτό Λαό, τών πολιτών – οπλιτών. Και μόνο όταν απέδειξαν την ‘ρωμιοσύνη’ τους, με συνεχείς νίκες, μόλις μετά το 1967 οι ΗΠΑ άλλαξαν πολιτκή.

Αν θέλουμε νάχουμε πατρίδα δηλαδή Ελευθερία και Εστία, καλό είναι να αποδεικνύουμε και εμείς ότι μάς πρέπει. Συνεχώς. Γιατί οι ισλαμοφασίστες καραδοκούν, είτε σφιγμένοι σαν τον Ερντογάν, είτε σαν χαμογελαστά νταβουτόγλεια προσκοπάκια. Με ένα μόνο στόχο. Να διαλύσουν μέσω τών προσκυνημένων ‘ελλήνων’ νενέκων και πούλων, τον μόνο Λαό που έχει αρχέγονο παθος με την πλήρη και ασυμβίβαστη ελευθερία. Και εδώ χρειάζεται ρωμαλέα ηγεσία. Οχι  δοσμένους, οχι νεφελοπαρμένους με παγκόσμιες διακυβερνήσεις και πράσινα άλογα. Οχι βέβαια σαν το δίδυμο ΓΑΠ – Ντόρας. Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτοί οι δυό χρημάτισαν Υπουργοί Εξωτερικών . Ερμη Ελλάδα!

Δημοσιεύθηκε στον Πατρινό Τύπο τής 13-12-2010

Advertisements

Ετικέτες: , ,


Αρέσει σε %d bloggers: