Προτάσεις για τον ‘εκδημοκρατισμό’ τής …Αιγύπτου

Στο CNN, ο κ. Δρούτσας, εξ Αμερικής, είχε ανακοινώσει την πρότασή του, για να βοηθήσει η Ελλάδα την Αίγυπτο (και προφανώς όσες άλλες ακολουθήσουν) στη «διαδικασία εκδημοκρατισμού» της. Θα κατέθετε μάλιστα αυτήν την πρόταση στον ΓΓ του ΟΗΕ και στους συναδέλφους του στην ΕΕ (προφανώς για χρηματοδότηση, μια και η Ελλάδα ως γνωστόν είναι άφραγκη).

Γάτα ο δημοσιογράφος ρώτησε «αθώα»: -δηλαδή θα τους πατρονάρετε; Ο κ. Δρούτσας φυσικά αρνήθηκε. Κατά την γνώμη μου κακώς, διότι δείτε τί θα πρόσφεραν, λόγω τής μεγάλης εμπειρίας, οι Έλληνες πολιτικοί:

– Το πρώτο άρθρο τού μεταρρυθμιστικού Νόμου θα είναι αντιγραφή από το Σύνταγμά μας ότι «ουδείς απρόσκλητος εισέρχεται στη «νέα» Βουλή της Αιγύπτου». Ως γνωστόν το άρθρο αυτό ετέθη στα Συντάγματα τής μετεπαναστικής Ελλάδος, ώστε να μην «υποκύπτουν» οι βουλευτές στους αγωνιστές και στα επείγοντα βιοποριστικά αιτήματά των, που κάποιες φορές συνοδεύονταν από το επιχείρημα τής …κουμπούρας.

-Το δεύτερο άρθρο, που θα παραδώσει ο ΥΠΕΞ μας, θα είναι μια βελτιωμένη εκδοχή τής ασυλίας τών Υπουργών. Επειδή όλο και πιο δύσκολα μπορεί να προκηρύσσονται εκλογές «διαγραφής» αδικημάτων γι’ αυτό, το «νέο» προτεινόμενο άρθρο, θα λέει ότι τα αδικήματα παραγράφονται εντός τριών ημερών από τής ημερομηνίας απόφασης!!!.

-Το τρίτο καινοτόμο άρθρο θα αναφέρει ρητά ότι όλες οι σημαντικές προμήθειες θα κυρώνονται με Νόμο. Αυτό υπάρχει ήδη στην Ελλάδα. Θα προστεθεί απλά η φράση ότι «άπαξ και κυρωθεί από τη Βουλή» ουδείς από εκείνους, που συμμετείχαν στη διαδικασία μπορεί να «διωχθεί». Ευνόητο είναι ότι στα πρόσωπα αυτά συγκαταλέγονται οι προμηθευτές και οι μεσάζοντες.

-Η τετάρτη μεγαλειώδης προσφορά μας θα είναι η ανάμιξη, σε ενιαία βουλή, Εκτελεστικής και Νομοθετικής εξουσίας. Η όλη λειτουργία της Βουλής θα είναι του στυλ «εμείς έχουμε την πλειοψηφία νικάμε». Είτε με 50% + 1 ψήφο είτε με σοβιετικού τύπου 99,9% θα είναι το ίδιο. Θα μου πείτε για ποιο λόγο να υπάρχουν βουλευτές και να πληρώνονται, αφ’ ής στιγμής η κυβέρνηση, άπαξ και βγή, κάνει ό,τι θέλει. Δυστυχώς δεν βρίσκω απάντηση, ούτε για το Ελληνικό σύστημα.

Έχοντας ξεκαθαρίσει το τοπίο νομοθετικά όσον αφορά βουλευτές, υπουργούς και ορισμένους άλλους, η επόμενη ρύθμιση θα αφορά την ίδια τη φύση του κράτους. Επειδή ως γνωστόν η Αίγυπτος (όπως και τινές άλλες μεσογειακές χώρες) γεννήθηκε ως έθνος… πρόσφατα και σίγουρα μετά το «Διαφωτισμό», όπως ευαγγελίζονται οι ιστορικοί τού Σόρος και τών υπ’ αυτού χρηματοδοτουμένων ιδρυμάτων και ΜΚΟ, γι’ αυτό στον Νόμο περί Ιθαγένειας, Αιγύπτιος θα θεωρείται αυτόματα όποιος παρεπιδημεί εκεί, έστω και ως τουρίστας.

Tο κράτος επίσημα θα θεωρηθεί πολυπολιτισμικό και η εκπαίδευση θα γίνεται στις γλώσσες τών μεταναστών που θα θεωρούνται επίσημες. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για βιβλία Ιστορίας με πυραμίδες, Φαραώ, αρχαίες ιατρικές και φιλοσοφίες μια και οι Αιγύπτιοι είναι οι μόνοι, που δεν είναι εξ αίματος απόγονοι τών πεθαμένων εκείνων, ενώ όλοι οι άλλοι Λαοί εκεί γύρω είναι. Οποιαδήποτε αναφορά στην Ιστορία εκείνη θα θεωρείται ακραιφνής εθνικισμός, οι δε δάσκαλοι, που τυχόν διδάξουν κάτι τέτοιο, θα απολύονται πάραυτα.

Τέλος για οποιοδήποτε σχολικό βιβλίο θα ζητείται η γνώμη Λιβύων, Περσών, Ισραηλινών, Σουδανών, Άγγλων, Γάλλων, Πορτογάλλων (λόγω ομοιοκαταληξίας) και Τούρκων (λόγω προτέρας Οθωμ. Αυτοκρατορίας).
Με αυτές τις απλές προτάσεις, είναι βέβαιο ότι ο κ. Δρούτσας θα γράψει …ιστορία, στην Αίγυπτο.
Δημοσιεύθηκε στον Πατρινό Τύπο τής 21-2-2011

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: