‘Ν.4000’για τούς Ελληνες ή ‘Συνταξιοδοτηθείτε’ κ. Καστανίδη, προτού ‘εξοστρακισθείτε’

Αλλωστε από 25 ετών εκλέγεσθε συνεχώς, χωρίς κάν να αρχίσετε εργασία, ως βουλευτής, όπως λέτε στο βιογραφικό σας, υπηρετώντας μάλιστα και ως υπουργός.
Οι αρχαίοι Αθηναίοι, γνωρίζετε καλά, καθιέρωσαν τον εξοστρακισμό, όχι μόνο γιατί εφοβούντο την υπερβολική δύναμη κάποιου άρχοντα, ούτε γιατί απλώς τον βαρέθηκαν, αλλά κυρίως γιατί εγνώριζαν ότι η συνεχής ηγεμονία φθείρει -εκτός τής συνειδήσεως, και την κρίση.
Πάρτε παράδειγμα το τελευταίο σας νομοσχέδιο για την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας (sic) ». Εχετε δεχθεί, βλέπω, τόσα σχόλια Νομικών για τα ‘παιδαριώδη’ από νομικής πλευράς λάθη του, όπως γράφουν, που περιττεύει η κριτική επί τών άρθρων (βλ. http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 ).

Θα σταθώ μόνο στην μάλλον, προβληματική, εισηγητική σας έκθεση:
-Γράφετε ότι το φέρνετε διότι ο υπάρχων νόμος τού 1979, «..έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής» !!!!. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Σώνει και καλά δηλαδή πρέπει οι πολίτες να εγκληματούν ώστε νάχετε πολλούς ‘πελάτες’, δηλαδή κατάδικους ή μήπως –που δεν το πιστεύω, υποδεικνύετε έμμεσα στούς Δικαστές να επιβάλουν καταδίκες; Από πότε η ‘ανεπάρκεια’ ενός Νόμου κρίνεται από τις καταδίκες; Με αυτή την λογική κάτι πρέπει να κάνετε και με τα εγκλήματα εσχάτης προδοσίας. Πρέπει πάση θυσία να καταδικαστούν κάποιοι γιατί και ο, περί αυτών τών εγκλημάτων, σχετικός Νόμος, έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και κρίνεται …ανεπαρκής. Οπότε ξεκινείστε από τα μέλη τής κυβέρνησής σας. Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα τού σκεπτικού σας. Χωρίς καν να περνά από το μυαλό σας ότι οι Ελληνες, από τα αρχαία τους χρόνια μέχρι σήμερα, ανέδειξαν και σεβάσθηκαν την ετερότητα τού άλλου. Μέχρι αυτοθυσίας πολλές φορές.

Δεν σας πέρασε κάν από την σκέψη ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός (εμπλουτιζόμενος με την Ορθοδοξία), βασίστηκε ακριβώς στην απόλυτη ελευθερία τού ατόμου, στην ιερότητα τού Προσώπου και στο αυτεξούσιό του, κατήργησε τις φυλετικές κοινωνίες, έστειλε στα αζήτητα κάθε αιματοσυγγενική κοινωνία, εισήγαγε την έννοια τού Πολίτη και δια τής Ορθοδοξίας, καταχώρησε ολόκληρη την κοινωνική τάξη ως απαξία, με επακόλουθο την κατάργηση κάθε διάκρισης, σε προνομιούχους και μή, ανεξαρτήτως καταγωγής, φυλής, θέσης, δύναμης, ικανότητος ή ασχολίας, δεχόμενος τούς πάντες ίσους, ως πρόσωπα θεούμενα κατά χάριν Θεού (βλ. Γιαννη Γεράση). Με τέτοιο υπόβαθρο πολιτισμού πώς περιμένετε τέτοια εγκλήματα από μπολιασμένους με αυτόν Ελληνες;

-Ομως την ανεπάρκεια τού Νόμου, αρμόδιοι να την εκφράσουν είναι είτε οι δικαστές είτε η κοινωνία. Ούτε το ένα ούτε το άλλο συνέβη. Και επειδή δεν έχετε δίκες, θελήσατε να κολάσετε ποινικά και τον ‘φόβο’ και το συναίσθημα, εισάγοντας τον νεολογισμό τής ‘ξενοφοβίας’ και τήν δήθεν αναγκαιότητα καταπολέμησής της. Πώς όμως μετράτε την ξενοφοβία; Με κάποιο ξεονοφοβοτέστ όπως για το αλκοόλ; ‘Η θα στέλνουμε τις θυγατέρες μας, να κάνουν βόλτες το σούρουπο στον Αγιο Παντελεήμονα και την Πλατεία Βικτωρίας και να μαζεύουν ερωτηματολόγια;

-Αν σταματούσατε εδώ πάει στην ευχή, θα λέγαμε ότι άλλος ένας ηγήτορας είναι, που θέλει να αφήσει την ‘προσωπική’ του σφραγίδα και βρήκε ευκαιρία, συνεπικουρούμενος από παλιές αποφάσεις τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Εσείς όμως εκεί. Αποφασίσατε να αποκαλύψετε τίς μύχιες σκέψεις σας, γράφοντας ότι το κάνετε «..ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία..». Αλήθεια, πότε καταργήσαμε το Σύνταγμα, το Ελληνικό Εθνος και τον Πολιτισμό του; Πότε σας εξουσιοδοτήσαμε να μάς πάτε σε ‘πολυπολιτισμική κοινωνία’; Και μια και αντιγράφετε την Απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ τής 28ης -11-2008, μπορείτε να μάς υποδείξετε, πού ακριβώς είδατε στην απόφαση αυτή έστω καί μία (αριθμός 1) αναφορά περί πολυπολιτισμικότητος; (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:328:0055:0058:EL:PDF). Μην ψάχνετε άδικα γιατί δεν θα βρείτε. Παρ’ όλα αυτά εσείς προσθέσατε τις ‘σοβαρές προκλήσεις’ πού αντιμετωπίζει δήθεν η χώρα ελαφρώς καθυστερημένα, μια και οι υπέρτεροι σας πρωθυπουργοί και Πρόεδροι Μερκελ, Σαρκοζύ και Κάμερον, μαζί με την στάη τής Ιταλίας, δηλαδή η πλειονότητα σχεδόν τών πολιτών και τών εδρών τού Κοινοβουλίου, έστειλαν την πολυπολιτισμικότητά σας στα αζήτητα. Ομως δεχθήκατε αδιαμαρτύρητα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να συμπεριληφθουν στα εγκλήματα τού νομοσχεδίου σας και οι αποδοκιμασίες για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ξεχάσατε φαίνεται τούς διεθνείς προβληματισμούς με το πρόδρομο διεθνές δικαστήριο με πρωταγωνίστρια την Ντελ Πόντε ενάντια στον Μιλόσεβιτς.

-Και ενώ ‘ξεχάσατε’ τα ανωτέρω, θυμηθήκατε να προσθέσετε στο νομοσχέδιο, τίς ανύπαρκτες στην Απόφαση τού Συμβουλίου τής ΕΕ, αναφορές σε ‘γενετήσιο- σεξουαλικό προσανατολισμό’ (sic), αντικαθιστώντας ως φαίνεται, αριστοτεχνικά από την Απόφαση τού Συμβουλίου, τον όρο ‘γενεαλογικές καταβολές’ με τον νεολογισμό ‘γενετήσιο- σεξουαλικό προσανατολισμό’ και πάλι (sic). Εκτός αν αυτοί που έκαναν αυτό παρερμήνευσαν κατά ‘λάθος’ τίς λέξεις.

-Ούτε πιθανόν αντιλαμβάνεσθε το τί πράττετε, εισάγοντας και τα αντικείμενα ως …προστατευόμενα ( κάτι φυσικά και αυτό ανύπαρκτο, στην προαναφερθείσα Απόφαση τής ΕΕ). Ποινικοποιείτε έτσι και τις ‘ξενοφοβικές εκδηλώσεις’ που «στρέφονται κατά πραγμάτων (κινητών ή ακινήτων)(sic), τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ή κατ’ αποκλειστικότητα από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα (όπως π.χ. θρησκευτικά αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, κλπ.)» (άλλο πάλι και τούτο!! άντε να κατανοήσουμε τα περί θρησκευτικών αντικειμένων, αλλά τα ψυχαγωγίας και το ‘κλπ’ σε νομικά προστατευόμενα ‘αντικείμενα’ πού κολλάνε).

Τώρα φταίω εγώ να σας ρωτήσω τι θα κάνετε με τον αγκυλωτό σταυρό; Θα συλλάβετε και καταδικάσετε όποιο τον φοράει (δηλαδή δισεκατομμύρια πιστούς) ως υποκινούντα ναζιστικά πρότυπα ή θα αρχίσετε να γκρεμίζετε και καταστρέφετε αγάλματα τού Βούδα; Γιατί, ξέρετε, για τούς Βουδιστές και Ινδουϊστές είναι ιερό σύμβολο. Και αν κάποιος καταφερθεί ενάντια στην πεντάλφα, για προσβολή ποιάς ακριβώς θρησκείας θα τον τυλίξετε σε χαρτί; Τής Ιουδαϊκής, Βαβυλωνιακής, Σουμεριακής ή Αιγυπτιακής; Και τι θα κάνετε με τα αποσπάσματα από αντίγραφα τού Κορανίου, που εσχάτως ανευρέθησαν και στην κωλότσεπη (!!!) δήθεν μετανάστη (που αποδείχθηκε κοινός εγκληματίας), τον οποίον προκάτοχός σας ‘προστάτεψε’; Εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα, γιατί ως γνωστόν το Ιερό Κοράνιον είναι στον Ουρανό.

Και επειδή, έτσι από το πουθενά, συγκαταλέγετε ως χρήζοντα προστασίας και τον ‘γενετήσιο – σεξουαλικό’(sic) προσανατολισμό, θα χώσετε στην φυλακή τον …Λαζόπουλο, αν λόγω ‘φοβικού συνδρόμου’ πχ γεμίσει το Αλ Τσαντήρι με ….‘ειδικούς δονητές’ και αρχίζουν και ‘..διεγείρονται σε βιαιοπραγίες..’ όπως γράφετε, διονυσιασμένοι ή μη, κυρίες και κύριοι;

-Ομως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αναφέρεσθε και στην Θρησκεία, κάτι που επιμελώς πλήν μιάς (1) αορίστου αναφοράς, απέφυγε η σύμβαση τών Δικαιωμάτων τού Ανθρώπου τού ΟΗΕ. Εξαίρεσε μάλιστα τις διακρίσεις μεταξύ υπηκόων και μη υπηκόων και τις διακρίσεις για την πολιτογράφηση. Βλέπετε εκείνοι τουλάχιστον έχουν μυαλό. Εμείς δυστυχώς θα τα βρούμε μπροστά μας.

Κλείνοντας την ταπεινή συμβολή μου, στην διαβούλευση επί τού κειμένου σας, την οποία εσείς ζητήσατε, δεν μπορώ παρά να σας θυμίσω ότι με τίς πρωτοφανείς ποινικοποιήσεις που εισάγετε θα βρείτε μπροστά σας τούς Δικαστές. Αν δεν το θεωρείτε πιθανό, ρωτείστε τους απλώς πόσους καταδίκασαν, αμετάκλητα, βάσει ενός αντίστοιχου πονήματος, μακρινού φιλόδοξου προκατόχου σας. Εκείνου που συνέταξε τον Ν.4000 /1958 περί τεντυμποϊσμού. Θα εκπλαγείτε από την απάντησή τους παρά τα παγκοίνως θρυλούμενα.

Γι΄αυτό επαναλαμβάνω , σκεφθείτε την αποχώρησή σας, όσο υπάρχουν θετικές αναφορές από κάποια μακρινή παραίτησή σας. Αλοιώς καραδοκεί ο αδήριτος …Αριστοφάνης. Δική μας εφεύρεση είναι άλλωστε.

Το παρόν απεστάλη στον κ. Υπουργό, στα πλαίσι σχετικής διαβούλευσης

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: