Οι ανεπίδεκτοι μάθησης Γεωγραφίας Πρωθυπουργοί

Δεν χωρεί καμμιά αμφιβολία: οι αμερικανόφρονες ηγετίσκοι, που μας κυβερνούν από τού Β’Π.Π. και εντεύθεν, πρέπει να ήσαν ‘στόκοι’ στο σχολικό μάθημα τής Γεωγραφίας. Γι’ αυτό άλλωστε τάκαναν ρόϊδο στην πολιτική (εξωτερική και εσωτερική), τον πολιτισμό, την οικονομία και την Παιδεία. Γιατί τίποτε δεν μελετήθηκε σε σχέση με τον ανάγλυφο χάρτη, όπως μελέτησαν οι αρχαίοι Ελληνες, οι Βυζαντινοί και τέλος οι Βρεττανοί τής Βικτωριανής Εποχής.

Ετσι μικρόθωροι όντες έσυραν και σύρουν την Ελλάδα σε περιορισμό κυριαρχίας δηλαδή σε ανελευθερία (άλλωστε η έννοια τής ελευθερίας είναι συνάρτηση τής δυνατότητος μετακίνησης επί εδάφους). Και λέω αμερικανόφρονες, γιατί αποδέχονται την λογική άσπρου – μαύρου τών Αμερικανών, που έχουν ως φαίνεται αδυναμία αναγνώρισης τού κλίτους, που δείχνουν οι γεωγραφικοί χάρτες και καθορίζουν την προφανή πολιτική επιλογή.

Οι δυό τρανταχτές ανοησίες τού προηγούμενου αιώνα, που υιοθέτησαν άκριτα οι δικοί μας, η ‘παγκοσμιοποίηση’ και η ‘πολυπολιτισμικότητα’, που, σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, θα εγκαθίδρυαν δήθεν στην γή περίοδο διαρκούς ειρήνης και ευημερίας, επέφεραν πλείστα όσα δεινά εκτός τών σκοπουμένων. Και ‘απέδειξαν’ ότι η παραγκωνισμός τής γεωγραφίας δηλαδή εξέτασης και ανάλυσης φυσικών (εδαφικών) στοιχείων και τών μέτρων τους, δημογραφικών, θρησκευτικών και πολιτισμικών οντοτήτων, οδηγούν σε λάθος αποφάσεις και σε μοιραίες πολιτικές.

Η μη ταύτιση γεωγραφικών (με την παραπάνω έννοια) στοιχείων με τις νομικές διευθετήσεις και σύνορα, αναπότρεπτα οδηγούν στο να τεθούν αυτά, αργά ή γρήγορα, σε σύγκρουση ή διαπραγμάτευση. Ακόμη πιό δύσκολα είναι τα διάφορα κενά ή αστάθειες στους προαναφερθέντες χώρους. Γι’ αυτό και αναπτύχθηκε η γεωπολιτική και γεωστρατηγική (που είχαν αναγάγει σε υψηλή τέχνη οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες) σαν εργαλείο μελέτης και αποφάσεων. Στο αιώνα μας κάθε αδύνατο στοιχείο (κράτος, πληθυσμοί, έδαφος, υπέδαφος, θάλασσα, πηγές) τού γεωγραφικού χάρτη θα διαμοιράζεται ή καταλαμβάνεται εξ ολοκλήρου, συνήθως από τούς γείτονες.

Και είναι να απορεί κανείς με το παράλογο τών ελληνικών κυβερνήσεων και με την συνεχιζόμενη βλακεία τών, επί 30 τόσα χρόνια (!!!), διερευνητικών επαφών τύπου ‘δεν διεκδικούμε τίποτε’ με την Τουρκία. Δεν βλέπουν στον Χάρτη ότι ενδοχώρα τών νησιών τού Αιγαίου είναι η Μικρά Ασία κι’ όχι η Αράχωβα; Οτι ο Πολιτισμός της Μικράς Ασίας είναι ο Ελληνικός και ο Περσικός; Οτι η Τουρκία επί 500 χρόνια, απέδειξε ότι δεν προάγει πολιτισμό άρα ούτε σταθερότητα. Κατά συνέπεια είναι ένα μόρφωμα, που πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ή θα μας καταλάβει ή θα διαμελισθεί. Τουλάχιστον στα νότια και ανατολικά σύνορά της. Το ίδιο και η Ανατολική Θρακη. Μπορεί να είναι Ελληνική ή Βουλγαρική, όχι όμως Τουρκική. Γεωγραφικά πάντα.

Δεν καταλαβαίνουν ότι συμφέρον μας (που κάποτε θα κατανοήσουν και οι Αμερικανοί) είναι η ύπαρξη και Γεωγραφικά, αποδεδειγμένων στον χρόνο Πολιτισμών. Οπως η Περσία (Ιράν). Που αποτελει εξαιρετικά σταθερό γεωγραφικό μόρφωμα, με απαιτούμενη μικρά ολοκλήρωση. Κάτι που δεν ισχυει για το Ιράκ, Λίβανο, Ιορδανία και την Συρία. Απομεινάρια αποικιοκρατικών σχεδιασμών. Κατά συνέπεια μια επέκταση τής κυριαρχίας σε αυτά τού Ισραήλ και τού Ιράν (με έξοδό του στην Μεσόγειο) θα έλυνε αυτομάτως το πρόβλημα σταθερότητος, καθώς και το πρόβλημα τών υδάτων, τών οποίων τίς στρόφιγγες έχει τώρα η Τουρκία.
Τί στο καλό κάνουν με τα ‘λαπτόπς’ τους αν δεν βλέπουν δορυφορικά μέσω google την περιοχή, μπάς και καταλάβουν; Είναι τζάμπα!!!.
Δημοσιεύθηκε στον Πατρινό Τύπο τής 8/03/11

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: