Σόρος και ….Σοράκια

Ο Πρωθυπουργός έπραξε εξαιρετικά άσχημα, συναντώντας και διαλεγόμενος κατ’ ιδίαν, τις προάλλες, τον Σόρος. Γιατί ο τελευταίος δεν είναι απλώς επενδυτής με τον οποίον μπορεί να συννενοηθεί, αλλά εξωθεσμικός διεθνοπολιτικώς δρών (κατά Ηφαιστο), που φιλοδοξεί να καθορίζει αυτός τις παγκόσμιες σχέσεις, πέραν τών οικονομικών.

Εκτός τών διαβόητων hedge Funds, και των επιθέσεων στην οικονομία κρατών, είναι εκείνος, που με ένα πολύπλοκο σύστημα οργανισμών, χρηματοδοτήσεων και ίδρυσης σχολείων, παραμβαίνει στις διεθνείς σχέσεις, αλώνοντας συνειδήσεις στην Παιδεία την διανόηση, κρατικά και κυβερνητικά στελέχη, ώστε να προσαρμόζονται αναλόγως οι πολιτικές τους αποφάσεις.
Υποστήριξε το σχέδιο ΑΝΑΝ, προώθησε εις βάρος μας, την Σκοπιανή προπαγάνδα, χρηματοδοτεί Ινστιτούτα όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης για την ΝΑ Ευρώπη , με στόχο την χυλοποίηση τών εθνικών και κρατικών συνειδήσεων, δηλαδή τον ανασχεδιασμό τών Βαλκανίων. Το λυπηρό είναι ότι βλέπει κανείς σε τέτοια Ιδρύματα να φιγουράρουν τρανταχτά ονόματα ‘Ακαδημαϊκών΄, που διέγραψαν προφανώς την ακαδημαϊκότητα, αλλά όχι την μόνιμη αμοιβή τους, από τους φορολογούμενους.

Ομως όλα όσα κάνει ο Σόρος, κάτω από ιδρύματα με τίτλους όπως ‘Ταμείο Ανοιχτής Κοινωνίας’, ‘Κέντρα Διεθνών Κρίσεων’ κλπ είναι φυσική συνέπεια τών οδηγιών ενός αυτοθεούμενου ψευδοφιλοσόφου, τού Popper, προς ένα κάκιστο μαθητή. Ο Πόππερ με τις φαντασιώσεις του περί ‘ανοιχτής κοινωνίας’ και ‘τμηματικής κοινωνικής μηχανικής’ έθεσε σκοπό τού έργου του να διαγράψει τον Πλάτωνα, κατηγορώντας τον για ολοκληρωτισμό, κηρύσσοντας σταυροφορία για να απαλάξει από την πλατωνική πλάνη φιλοσόφους όπως ο Καντ(sic) αλλά και για διαφθορέα τών νέων, την συνείδηση τών οποίων ανέλαβε να διορθώσει με ‘εκπαιδευτικά προγράμματα’ ο μαθητής του. Πέρα από την βλακεία και το αλαζονικό τών λεγομένων του, δεν παραλείπει να δηλώνει ανερυθρίαστα, ότι τα στραβά θα ξεπερασθούν ‘….μόνο με κάποιο τύπο ιμπεριαλισμού’.

Ο Πόππερ παρακάμπτει το γεγονός ότι χωρίς το Πλατωνικό Εργο, την ιερότητα Κόσμου, Πολιτείας, Ανθρώπου είναι αδύνατη η συγκρότηση κοινωνίας. Το μόνο που προτείνει είναι ένα κλειστό εποικοδόμημα κοινωνικών μηχανικών επί κατά τα άλλα …ανοιχτής κοινωνίας. Μια εντελώς φασίζουσα ‘παγκόσμια διακυβέρνηση’ χωρίς τα ενοχλητικά περί Δικαιοσύνης και Ιερού τής ‘Πολιτείας’ τού Πλάτωνα και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ετσι ο Σόρος προώθησε μαζί με άφρονες καπιταλιστές κυβερνήτες, το ‘ανοιχτό’ σύστημα διεθνούς τζόγου που λέγεται παγκοσμιοποίηση, τα αποτελέσματα τού οποίου βιώνουμε. Το να ζούμε σε κάποιο είδος οικονομικής ανέχειας δεν είναι ατιμωτικό. Το νάχουμε όμως τους κάθε Πόππερ και Σόρος να προβάλλονται ως αυτόκλητος φιλόσοφος και μάντατζερ αντίστοιχα ‘Ανοιχτής Κοινωνίας’ και ως στοχαστές που έδιωξαν τις ‘κακές’ επιρροές Πλάτωνα, Σωκράτη και άλλων Προσωκρατικών, πάει πολύ. Ειδικά για τον Πόππερ, που θέλησε ανεπιτυχώς (γιατί απέρριψαν οι Σοβιετικοί) να πλασσαριστεί ως στρατευμένος υπέρ τών καταπιεσμένων τής εργατικής τάξης, διανοητής τής κοινωνικής επανάστασης. Η μαύρη αλήθεια είναι, όπως λέει ο Γιάννης Γεράσης, ότι ο Πόππερ και το έργο του ανήκουν στην ατέλειωτη στρατειά τού σύγχρονου νανοιερατείου: τούς απολογητές τής παγκόσμιας διακυβέρνησης και τών αδίστακτων διαχειριστών.

Παραμένει όμως το πρόβλημα με πολλούς μικρούς πολιτικούς μας, που λειτουργικά αμόρφωτοι ως προς τον Ελληνικό Πολιτισμό, εκστασιάζονται με τα φληναφήματα τού Πόππερ και μέσω τού Σόρος (που διαθέτει το χρήμα), αποδέχονται αναντίρρητα κάθε απόφαση, με συνέπεια να εκχωρούν εκτός από τις ψυχές τους, πολιτισμό και οικονομία τής χώρας τους.
Δημοσιεύθηκε στον Πατρινό Τύπο τής 11/4/11

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: