Απίστευτο!!! Φορολόγηση ΔΝΤ* και Εξοδος από το Μνημόνιο

Αποκλειστικό: πληροφορίες τής στήλης, από αξιωματούχους που για προφανείς λόγους θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, αναφέρουν ότι από non-paper τής 1/4/11, που ‘παράπεσε’, η κυβέρνηση σχεδιάζει να φορολογήσει αναδρομικά και κληρονομικά, κάθε ‘μεριδιούχο’ λαμβάνοντα τμήμα τών ‘υπηρεσιών’ τού ΔΝΤ, ζώντα τε και τεθνεώτα, ημεδαπό και αλλοδαπό και γενικά οποιοδήποτε λαμβάνει ή προκειται να λάβει υπηρεσίες τού ΔΝΤ

Οι απίστευτες αυτές αποκαλύψεις, που εκρατούντο μακράν κάθε δημοσιότητος, είναι βέβαιο ότι θα ξεσηκώσουν σάλο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Εκπρόσωπος ήδη εξέφρασε φόβους ότι αύριο ο Λαζόπουλος, σε ρόλο πλέον δημοσιογράφου, θα παρουσιάσει το non paper από την εκπομπή του, αφού τα γιουσουφάκια τής ενημέρωσης έχουν βαρέσει σιωπητήριο (όπως στην παραίτηση από την ΑΟΖ τού Δρούτσα), ο δε Αυτιάς πιθανόν να κάνει αποκλειστική εκπομπή διερχόμενος από κάθε περιοχή που έχει δοσοληψίες με ΔΝΤ.

Στο εξωτερικό Ελληνες και ξένοι έχουν βγάλει τα λαπτόπ τους και προσπαθούν να προβλέψουν τα ποσά που θα κερδίσει η κυβέρνηση. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μπορεί να υπερκαλύπτει κάθε χρόνο το έλλειμμα που ανέρχεται για φέτος στα 25 δις ευρώ. Δεδομένου ότι οι έχοντες μερίδια στην Ελλάδα (ημεδαποί, αλλοδαποί), τμήματος τού όλου ΔΝΤ, χωρις οι ίδιοι να το χρησιμοποιούν, υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο, οι δε δυνητικοί χρήστες υπολογίζονται σε 3 εκατομμύρια αυτό σημαίνει επιβάρυνσή τους κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 7000 ευρώ ετησίως, πράγμα που κατά την κυβέρνηση θεωρείται αντικειμενικό, αφού ουδέποτε φορολογήθηκαν.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι εδήλωσαν ότι το προσχέδιο νόμου που θα αναρτηθεί στην διαβούλευση θα περιλαμβάνει και ειδική διάταξη αποβολής τών ‘δικαιούχων’, κατάσχεσης τών ενσώματων αγαθών σε περίπτωση μη πληρωμής τού ετήσιου φόρου και διοχέτευση τών σχετικών πόρων στα δημόσια Ταμεία. Σημειώνεται ότι σε κάθε ‘μερίδιο’ θα επικολλάται, για να μπορούν να το απολαμβάνουν οι δικαιούχοι, ειδικό ηλεκτρονικό bar-code’ όπως και σε κάθε συναλλαγή. Με αυτόν τόν τρόπο η κυβέρνηση θα αποπληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε 4 το πολύ χρόνια αποτινάσσοντας τό Μνημόνιο. Η Αντιπολίτευση εικάζεται ότι θα ψηφίσει το Νομοσχέδιο αφού πρώτα δηλώσει ότι θα το καταψηφίσει.

Η ΕΕ για άλλη μια φορά τηρεί αιδήμονα σιγήν ιχθύος. Ωστόσο Διεθνείς τζογαδόροι (το Τραπεζικό Πιστωτικό Σύστημα με τα CDS, ο Σόρος κλπ) οι οποίοι έχουν συμφέρον για την μη έξοδο τής Ελλάδος από το Μνημόνιο, μια και δι αυτού επληξαν το ευρώ στην πορεία του για να καταστεί αποθεματικό νόμιμσμα (ιδίως μετά την χρήση του, έστω και για λίγο, ώς petrolευρώ), κατέφυγαν στις υπηρεσίες του διεθνώς αναγνωρίσιμου αμερικανού καθηγητή Νομικής Δρς. Κίνγκσφιλντ, ο οποίος σε σχετική ερώτηση τής στήλης δήλωσε: Εχω μείνει εμβρόντητος με την πρόθεση αυτή τής Κυβέρνησής σας. Παραβιάζονται διεθνείς Νόμοι. Θα θέσω αμέσως το θέμα στον Πρόεδρο, ως ‘paper chase’.

Η Τράπεζα τής Βατικανικής Ρώμης, ζήτησε να συγκλιθεί ειδικός διαθρησκειακός διάλογος τών σχετικών ΜΚΟ. Στην πρόσκληση αναμένεται να απαντήσει η Εθνική Τράπεζα, ως εκπρόσωπος τού μειοψηφικού πακέττου, που κατέχουν θρησκευτικής φύσεως ιδρύματα. Εκπρόσωπος Πατριαρχείου δήλωσε ότι αποτελεί πράσινο φόρο, χωρίς όμως να διευκρινήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η στήλη πάντως θα προχωρήσει σε πλήρη κριτική με την ανακοίνωση τών μέτρων.
*Επεξήγηση: ΔΝΤ = Δημοτικά ΝεκροΤαφεία, Μερίδιο = Οικογενειακοί Τάφοι)
Δημοσιεύεται στον Πατρινό Τύπο τής 9/5/2011

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: