NONSENSE ή η θλιβερή κατάντια τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ως φοιτητές, πολλές φορές ξενυχτούσουμε ‘διαβάζοντας’ για τις εξετάσεις, με συνήθως ανεπιτυχή αποτελέσματα. Και αυτό επειδή εσκεμμένα δεν δίναμε σημασία στην σοφή παροιμία τού Λαού μας: τής νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει…
Κάτι τέτοιο ισχύει και για την πρόσφατη μάζωξη τών ηγετίσκων τής ΕΕ, που παρακολουθήσαμε πρόσφατα. Είδαμε ένα θέατρο κακής ποιότητος, από ηθοποιούς που κυριολεκτικά υποκρίνονταν ότι έπαιζαν για το ‘κοινό’ καλό, χωρίς κοινό κείμενο, χωρίς κοινό σκηνοθέτη. Ο καθένας για πάρτη του.
Απλώς έπρεπε να τηρηθούν τα προσχήματα, για να πάρουν η Μέρκελ κι ο Σαρκοζί την πολυπόθητη αναβολή αποφάσεων, χωρίς να το πούν, χωρίς να θίξουν τις ισορροπίες με την άλλη –επικείμενη, μάζωξη τών G20, αλλά και χωρίς να διαταραχτούν εμφανώς τά, σε παγκόσμιο επίπεδο δρώντα, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (βλ.αρπαχτικά).
Ετσι, απλά σκότωναν την ώρα και λίγο πριν το ξημέρωμα πέταξαν στην τύχη κι ένα νούμερο, δήθεν 50%, για να ξεμπερδεύουν, όχι τόσο με την Ελλάδα, όσο με Ιταλία και Ισπανία. Αν διαβάσει κανείς το επίσημο ανακοινωθέν δεν θα βρεί ούτε μια γραμμή ουσίας, παρά μόνο τις συνήθεις ευρωεκφράσεις, κενές περιεχομένου, για την εμβάθυνση τής οικονομικής ένωσης, με συνταγματικές αλλαγές εντός τού 2012 (!!!), οικονομικά πλάνα αποδεκτά από όλους, ισχυροποίηση τού ευρώ, σταθεροποίηση κτλ.
Κουβέντα δεν είπαν για τα θεμελιώδη προβλήματα τής ευροζώνης (ΟΝΕ όπως μας την πάσσαραν) που είναι ότι:
-Κοινό Νόμισμα χωρίς πολιτική ένωση είναι μωρολογία. Ουδέποτε είχε επιτυχία.
-Κοινό Νόμισμα χωρίς ύπαρξη μηχανισμού διαχείρισης και ανακατεύθυνσης τών πλεονασμάτων και τών ελλειμμάτων τών χωρών, είναι ανοησία (αρκεί να σκεφτείτε, για μια στιγμή, την εφαρμογή τέτοιας ανοησίας, στην εσωτερική οικονομική διαχείριση τών περιφερειών μιάς χώρας, σύμφωνα με τις επιταγές τών όσων προτείνουν οι ηγέτες της ΕΕ (θάχαμε ξοφλήσει προ πολλού).
-Κοινό Νόμισμα με (Ευρωπαϊκή) Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης τής ισοτιμίας και τής ροής χρήματος (εκτυπωτικό δικαίωμα) είναι παραλογισμός.
-Κονό Νόμισμα με (Ευρωπαϊκή) Κεντρική Τράπεζα, η οποία ενδιαφέρεται μόνο για την ‘σταθερότητα’ τού νομίσματος και όχι για την ύπαρξη εργασίας (ανεργία) είναι βλακεία.
-Κοινό Νόμισμα και Ευρωπαϊκή Ενωση από την μιά και άμμετρη αποδοχή τής Παγκοσμιοποίησης από την άλλη, με ελεύθερη και ανεξέλεγκτη διακίνηση προϊόντων και κεφαλαίων είναι, αρλούμπα πρώτης τάξεως, γιατί είναι όχι μόνο αμοιβαία αποκλειόμενες καταστάσεις, αλλά και δόλωμα διάλυσης τής ΕΕ που οι ηγετίσκοι τής Ενωσης κατάπιαν μαζί με το αγκίστρι.

Οι υπογραμμισμένες λέξεις δεν είναι παρά η μετάφραση τής αγγλικής λέξης NONSENSE. Και με αυτήν τήν NONSENSE συμπληρωμένη με την ακατάσχετη ευρωλαγνεία, οι θλιβεροί ευρωλάγνοι πολιτικοί μας, υποχρέωσαν την Ελλάδα να εγκαταλείψει, σχεδόν, τον πρωτογενή τομέα τής Οικονομίας, όπου είχαμε εξαιρετική δυνατότητα παραγωγής ποιοτικών προϊόντων και να αποδεχθεί άκριτα ένα κονό νόμισμα, χωρίς καμμία από τις προϋποθέσεις λειτουργίας του, κάτι που οδήγησε στο σημερινό οικονομικό χάλι και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε χάος, αν οι τα ‘παιδία πού παίζει’ τούς ηγετίσκους τής ΕΕ δεν αποφασίσουν να μάθουν πρώτα την δουλειά και μετά να κάνουν τού κυβερνήτες.

Δημοσιεύθηκε στο Πατρινό REPORTER τής 31/10/11

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “NONSENSE ή η θλιβερή κατάντια τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”

  1. Ναπολέων Παπαδόπουλος Says:

    Χρόνια μας πολλά, μπρέ!

    Να τά ‘κατοστήσουμε…

    …Μόνον 62 μείνανε!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: