Ζητείται ευθύτης

Το άρθρο αυτό γράφεται συνήθως Παρασκευή ή Σάββατο. Ετσι δεν γνωρίζουμε ποιό θα είναι το αποτέλεσμα τής ψηφοφοράις τής Βουλής για το νέο Μνημόνιο ξεπουλήματος (παρ’ ότι αναμένεται ‘ευρύτατη’ υπερψήφισή του !!).
Το οποίο πάλι μνημόνιο, ουδείς θα έχει …διαβάσει μια και είναι αδύνατον να διαβαστούν 1300 σελίδες, μέσα σε μια νύχτα. Και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πάλι δακρυρροούντες Χρυσοχοϊδηδες. Φυσικά πολλά τα αφήνει σε μεταγενέστερους νόμους και για άλλα εξουσιοδοτεί τούς Πρωθυπουργό και Υπουργό οικονομικών για τα περαιτέρω.
Δεν είναι στόχος τού άρθρου να κάνει κριτική στο Νόμο πλέον, αφού το θέμα το έχουμε από την στήλη επανειλλημένα αναδείξει. Στόχος είναι να καταδείξει την πλήρη γελοιοποίηση και εξευτελισμό τών δημοκρατικών θεσμών και τών προσώπων τού πολιτικού συστήματος.
Το σχέδιο Νόμου κατετέθη στις 10/2 αργά. Την επομένη ακριβώς η επιστημονική Υπηρεσία τής Βουλής είχε ήδη έτοιμη την συναίνεσή της με την μικράν επισήμανση, ότι ενδεχόμενες αντισυνταγματικότητες τών εργασιακών θεμάτων θα κριθούν στα … δικαστήρια. Φέξε Μάη μου, που λέι ο Λαός. Δηλαδή και αυθαιρεσία και ποτέ δικαίωση.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι το πόρισμα τής επιστημονικής Υπηρεσίας λάμβανε υπ’ όψιν και το … πόρισμα τής διαρκούς επιτροπής οικονομικών, που όμως ακόμη συνεδρίαζε (!!!) τουλάχιστον μέχρι μεσάνυχτα τής 11/2. Πόρισμα που είχε …..ήδη αναρτηθεί.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός τού προαποφασισμένου, τότε ποιός είναι. Και γιατί όλη αυτή κωμωδία με τους κανονισμούς τή Βουλής που ενεργοποιούνται μόνο αν ένας βουλευτής από τους μή αρεστούς, μιλήσει λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω.
Πάμε παρακάτω: τι μάς έλεγε ο ΓΑΠ με τους κηπουρούς του, τα ξελιγωμένα ΜΜΕ και τούς άβουλους, μοιραίους βουλευτές του, σ’ όλες τις εκδοχές τών μνημονίων τους; οτι το κάνουν για να σώσουν την χώρα από την χρεωκοπία και να πληρωθούν μισθοί. Τι μας λέει τώρα η -αντισυνταγματική με τις ευλογίες Παπούλια, συγκυβέρνηση; οτι το κάνουν για να σώσουν την χώρα από την χρεωκοπία κλπ.
Τι μας έλεγε ο ανεκδιήγητος Παπακωνσταντίνου; ότι θα σωθεί η χώρα και ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα και αν, παρ’ ελπίδα χρειαστούν, θα σημαίνει ότι απέτυχε κι ότι θα πάει σπίτι του. Είδατε να παραιτηθεί; Οχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά και άλλαξε πόστο μετακινούμενος στο Ενεργείας, που όλως τυχαίως όπως προβλέπει το μνημόνιο (!!!), θα προχωρήσει το έργο Ηλιος που αντί για σπαρτά θα φυτεύει φωτοβολταϊκά στα εξ αντικειμένου πιό ηλιόλουστα και εύφορα χωράφια τής χώρας για να τα εκμεταλλεύονται οι Γερμανοί πληρώνοντάς μας με τα …δάνεια μας. Τα ίδα πε΄ρι σωτηρίας επανέλαβε κι ο άλλος, ο Βενιζέλος, χωρίς φυσικά να βγάζει κορώνες περί τελευταίων μέτρων. Πιό ξύπνιος γάρ.
Τι έκαναν οι κυβερνησεις τού ΓΑΠ στην Βουλή; Επέβαλαν ‘κομματική πειθαρχία’ δηλαδή φίμωση στους βουλευτές τους για να …σώσουν τον τοπο. Τι κάνουν τώρα οι συγκυβερνώντες; Επιβάλλουν όχι μόνο κομματική πειθαρχία, αλλά και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα υπάρχει θέση στα ψηφοδέλτια τους, παρά τα καταστατικά, στους μη συμφωνούντες θετικά, βουλευτές.
Τώρα μάλιστα προχώρησαν και απροκάλυπτα σε εκβιασμούς. Αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν κάποιος να εκτιμά και συνεργάζεται με έναν εκβιαζόμενο; Από πού κι ως πού μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε έναν που κατεβάζει τα βρακιά του μπροστά στην βούληση τής κάθε εξουσίας; Αρα και τους εκβιάζουν και θα τους πετάξουν έξω, τυπικά ή ουσιαστικά. Εκτός αν τους είναι χρήσιμοι για άλλους εκβιασμούς.

Εδώ η Δημοκρατία πήγε στο …απόσπασμα. Πράγματι, όπως έγραφε ο αείμνηστος. Οι αρχηγοί ως φαίνεται, θεωρούν ότι η Βουλή δεν απαρτίζεται από εκπροσώπους τού Εθνους, αλλά από κομματικά πρόβατα. Και ευχαρίστως θα έπιναν το αίμα των ανεξαρτητοποιηθέντων με μπουρί, αν δεν φοβόντουσαν την μήνιν τού …Δράκουλα, για αντιποίηση επαγγέλματος. Οπότε επιτακτικά ζητούν την παράδοση τής ‘έδρας’. Ποιάς ακριβώς …έδρας, θα σας γελάσω. Τού εκπροσώπου τού λαού τής Αχαϊας φερ’ ειπείν; (λέμε τώρα).
Θα μού πείτε ότι είναι κατανοητά τα κυβερνητικά κολπάκια. Δεν είναι. Γιατί αν παραβείς μια φορά τις αρχές σου, μην απορήσεις που θα καταλήξεις. Για να δούμε όμως και την στάση τής αντιπολίτευσης.
Η τότε ΝΔ οργάνωνε τα διάφορα Ζάππεια προτείνοντας, συνεπείς με την θέωρησή της, λύσεις, προειδοποιούσε, προέβλεπε την αποτυχία τών μέτρων, την επακολουθήσασα ύφεση, την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη. Ουδείς άκουγε. Αλλά ως φαίνεται δεν άκουγε ούτε η ίδια. Εξ ού και υποστήριξε και την συγυβέρνηση και το νέο μνημόνιο.
Ξέρω, θα μου πείτε ότι εκπαραθυρώσατε τον ΓΑΠ. Μα αυτός είναι το πρόβλημα ή η πολιτική του; Αλλαξε μήπως το μίγμα πολιτικής όπως εύστοχα είχατε επισημάνει; Μήπως δεν θεωρήσατε αναπόφευκτη την δανειακή σύμβαση ακριβώς όπως κι ο Παπακωνσταντίνου. Αναπόφευκτη μάλιστα, την στιγμή που, οι διεθνείς οικονομολόγοι που δεν άκουγε ο ΓΑΠ, αλλά προβάλλατε εσείς (αλλά και το ΔΝΤ) λένε ότι όλα τα μέτρα και το νέο μνημόνιο είναι η λάθος δόση γιά λάθος φάρμακο σε λάθος διάγνωση, με λάθος ασθενή. Και όχι μόνο αυτό αλλά όλες οι θεωρηθείσες ‘αναπόφευκτες’ αποφάσεις, για …δράση και διάσωση, τών ηγετών τής ΕΕ, πετιόντουσαν στο καλάθι τών αχρήστων, από τους ίδιους, στην επόμενη διακυβερνητική σύναξη κορυφής.
Και νομίζετε τώρα ότι τέλειωσε το πρόβλημα και θα πάμε για …εκλογές. Μα όπως η 4η Δεκεμβρίου έγινε 18η Φεβρουαρίου, που με την σειρά της διολίσθησε για Μάρτη και μετά Απρίλη τι σας κάνει να νομίζετε ότι θα πετύχετε προκήρυξη εκλογών; Αφού η λέξη κλειδί είναι το κούρεμα αυτό έτσι κι αλλοιώς θέλει κάτι μήνες να γίνει. Και νά είσθε βέβαιοι ότι όλο και κάποιες ‘εμπλοκές’ θα συμβούν σ’ αυτό και στην δόση τού Μαρτίου εν όψει τών ληγόντων δανείων. Και εν πάσει περιπτώσει, αφού διαπραγματευθήκατε ορθά γιατί να αλλάξει το σχήμα τής ομάδος, που λέει κι ο αθλητικογράφος μας;
Με το παρόν μνημόνιο ουσιαστικά δίδετε συγχωροχάρτι στο μη ψηφισθέν από την Βουλή παλιό μνημόνιο. Αλλά και στον Παπακωνσταντίνου, για τα μεγειρέματα στης Στατιστικής Υπηρεσίας, αφού καταπίπτει με το νέο μνημόνιο, το ΔΣ τής Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σε απλό … συμβουλευτικό ρόλο. Με ποιά λογική θα ζητήσετε εξεταστικές σε κάτι που αποδεχθήκατε εσείς. Ο ορισμός της ανακολουθίας. Για να μην μιλήσουμε για την εκχώρηση τού Πλούτου τής Ελλάδος με τον παρανοϊκό νόμο λειτουργίας τού Ταμείου αποκρατικοποιήσεων.
Το χειρότερο όμως είναι ότι η διαπραγμάτευσή σας εξαντλήθηκε στο αν θα παίρνει ο Ελληνας 100, 200 ή 300 ευρώ λιγώτερο. Τι σας κάνει να νομίζετε ότι αυτό είναι το ζωτικής σημασίας πρόβλημα για τον περήφανο Ελληνα και όχι η ελευθερία, ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία και κυρίως τιμή; Ελαβε την βολή του και τα λεφτά του υπ΄όψιν, το ’40 μπροστά στο δίλημμα ταπεινωτική παράδοση ή καταστροφή ή εν τέλει επέλεξε την αντίσταση, το γιουρούσι κι όποιον πάρει ο χάρος υπέρ τής ελευθερίας και τής τιμής τής Πατρίδος; Τόσο μειωτική άποψη έχετε για τον Ελληνα;
Και στο κάτω κάτω αν βγαίνατε ευθαρσώς και δηλώνατε ότι όλα τα προβλεπόμενα είναι ένα μάτσο χάλια και ότι πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές, σε 20 ημέρες, τότε και το θέμα θα είχε μετατεθεί στα χέρια τού λαού και θα δινόταν σήμα στην ΕΕ να σοβαρευτεί επιτέλους.
Γιατί, όπως έλεγε κι ένας μεγάλος, τίποτε δεν υπάρχει που να μην μπορεί να αναβληθεί. Ούτε καν ο Χάρος. Με μοναδική εξαίρεση τον Πόλεμο.

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: